Believe nothing (2002)
Genre TV
Film Release Datum 2002
Land Groot-Brittannië
Taal Engels
Speelduur 180 min.
Medium DVD
Kleur Kleur
Rating 8.6
Acteurs
Don Warrington Chairman
Rik Mayall Professor Adonis Cnut
Michael Maloney Brian Albumen
Medewerkers
Regisseur John Stroud
Schrijver Maurice Gran
Producent Charlie Hanson
Verhaal
Believe Nothing draait om viervoudig professor Adonis Cnut (Rik Mayall) van de universiteit van Oxford, zijn hondstrouwe butler Albumen (Michael Maloney) en de nieuwe met zichzelf worstelende docente Hannah Awkward (Emily Bruni). Adonis Cnut vindt zichzelf de intelligentste man van de wereld. De regering vraagt hem dan ook vaak om raad en voor TV-optredens kan hij belachelijk hoge bedragen vragen. Op een dag wordt hij gevraagd om lid te worden van een genootschap en niet zomaar een genootschap: dit genootschap (De Raad Voor Internationale Vooruitgang) bepaalt namelijk wat er in de wereld gebeurt en opereert volledig in de schaduw.
Van deze serie is slechts één seizoen gemaakt bestaande uit zes afleveringen en werd in Groot Brittannië uitgezonden in juli en augustus 2002 via het commerciële I-TV. In Nederland was de serie te bewonderen in mei en juni 2003 via de VPRO die de serie nog herhaald heeft van december 2004 tot januari 2005. De afleveringen zien er als volgt uit:

Get Rich Quick
In deze aflevering maken we kennis met Adonis Cnut en zijn butler Albumen, die op hun beurt weer kennismaken met Hannah Awkward. Hannah wil de nieuwe docente worden van de universiteit, maar hiervoor heeft ze Cnuts stem nodig. Cnut zorgt er ook nog eens voor dat Albumen mee kan doen aan zijn favoriete TV-quiz.

Prepare to Meteor Maker
Sir Richard Chutney is platenbons en net als Adonis Cnut lid van het duistere genootschap. Niet alleen weet hij Cnuts Kerstconcert te vergallen, maar hij weet ook nog eens te vertellen dat er een allesvernietigende meteoor de aarde nadert.

Might as Well Face It, You're Addicted to Fudge
Adonis probeert de Verenigde Staten en Groot Brittannië zo ver te krijgen dat ze Cuba binnen zullen vallen. Het genootschap heeft namelijk een eiland nodig wat als basis zou kunnen dienen. Op de achtergrond speelt het verhaal van Hannah Awkward die verslaafd is geraakt aan de fudge die Albumen maakt.

Double First
Na een pittig TV-debat over klonen tussen Adonis Cnut en de Amerikaan Sheridan Brinsley wordt de laatste dood gevonden op een toilet. Alles wijst erop dat Adonis de moord heeft gepleegd, maar was het de echte Adonis wel?

The Unhappy Eater
De premier lijdt aan een depressie. Slechts één man heeft het ooit voor elkaar gekregen om een medicijn te vinden tegen depressie, maar deze man zit in de gevangenis wegens kannibalisme. Aan Cnut de taak om de formule voor het medicijn te ontfutselen, maar hij wil dit alleen doen in ruil voor een standbeeld.

Just A Minute
Adonis Cnut krijgt zijn eigen TV-programma. Dit programma gaat echter om 3 uur 's nachts uitgezonden worden. Albumen heeft een videorecorder om het programma mee op te nemen en een tas vol videobanden, ooit een keer geërfd van zijn vader die conciërge was in het Witte Huis ten tijde van Nixon.
Persoonlijke Gegevens
Mijn Waardering 0
Index 5479
Verzamel Status In Verzameling
Aanschafdatum 21-9-2006
Koppelingen IMDB
Editie gegevens
Scherm Verhouding PAL 4:3
Ondertitels Nederlands
Geluidssporen Dolby Digital 5.1
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal 1
Opmerkingen