Tom Petty & the Heartbreakers (2005)
Genre Muziek
Film Release Datum 2005
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Speelduur 109 min.
Medium DVD
Kleur Kleur
Acteurs
Tom Petty
Medewerkers
Regisseur Joe Thomas
Verhaal
Wie als vroege vogel kan kamperen aan de poorten van de concertzaal waar Tom Petty And The Heartbreakers het beste van zichzelf zullen geven op hun wereldtournee, zal waarschijnlijk het grote genoegen kennen om de ogen te kruisen met zijn hoogst aanbeden idool. Mocht dit niet lukken dan is nochtans niet alle hoop vervlogen. Er rest nog steeds als opwarmertje of als onsterfelijke souvenir het ultieme alternatief in de vorm van een denderende show van Tom Petty & The Heartbreakers in de Soundstage serie. Deze muziek is tijdloos en het opgenomen concert in Chicago, één van de meest legendarische blues steden van Amerika, brengt met een greep uit het rijke repertoire van Tom Petty, een mooi afwisselende setlist, die zowel ballades, een flinke dosis rock als enkele onmisbare blues klassiekers omvat.

Tom Petty zou zonder moeite een gans concert kunnen vullen met zijn eigen populaire radiohits. Van in zijn jeugd werd deze in Florida geboren rasartiest gegrepen door de muziek van Elvis Presley en de Beatles en vandaag prijkt hij zelf als levende muzieklegende naast zijn helden in de prestigieuze Rockn Roll Hall Of Fame. Zijn begeleidingsband The Heartbreakers omvat al even klinkende namen die in het vet in de muziekgeschiedenis vermeld zullen worden. Gitarist Mike Campbell en toetsenist Benmont Tench zullen bij elke muziekliefhebber wel onmiddellijk een lichtje doen opgaan en de rest van de band met multi-instrumentalist Scott Thurston, bassist Ron Blair en drummer Steve Ferrone zijn even onmisbare pionnen in het muzikale schaakspel van Tom Petty als wat de E Street Band voor Bruce Springsteen betekent. Dit wordt nog duidelijker wanneer je er echt met je neus opzit zoals bij deze verfilmde opname. Je ziet letterlijk elke knipoog tussen de artiesten op het podium en je kan elke vingerbeweging op de schitterende collectie instrumenten van nabij volgen. Ook de adoratie van de fans spreekt boekdelen.

De aftrap wordt gegeven met de blues klassieker “Baby Please Don’t Go” en ook de rest van de setlist zal een paar originele Petty bewerkingen van andere klassiekers in het genre zoals “Born in Chicago” en “Little Red Rooster” blootleggen. Ook Elvis Presley wordt geëerd met een cover van “I Got A Woman”. Eigen hits zoals de wereldhit “Refugee” of “I Won’t Back Down” zijn en blijven echte oorwormen. Andere hoogtepunten zijn het met een hemelse pianosolo van Benmont Tench opgeluisterd “Melinda”, een ontroerend “Angel Dream” en een knappe vocale vertolking van Scott Thurston die inspringt voor wijlen Roy Orbison in de Traveling Wilburys song “Handlle With Care”. Onnodig te vermelden dat Mike Campbell op elke song zijn stempel zet en niet enkel showt met zijn enig gitaarspel, maar ook opdraaft met een reeks uitgelezen snaarinstrumenten zoals een knappe elektrische mandoline.

Niets gaat natuurlijk boven de echte feel van een live concert, maar als substituut kan dan deze Dvd editie toch wel tellen.


Tracks:
01. Intro
02. Baby, Please Dont Go
03. Crawling Back to You
04. Handle With Care
05. I Wont Back Down
06. Im Cryin
07. Angel Dream
08. Melinda
09. Born in Chicago
10. Little Red Rooster
11. Carol
12. Refugee
13. Intro
14. Love is a Long Road
15. You Dont Know How It Feels
16. Black Leather Woman
17. I Done Somebody Wrong
18. I Got a Woman
19. Thirteen Days
20. Wake Up Time
21. Rollin in My Sweet Babys Arms
22. Lost Children
23. Two Men Talkin
24. You Wreck Me
Materiaal
Biography
Photo Gallery
Discography
Backstage Pass
Meet the Band
Bonus Tracks
Interview
Persoonlijke Gegevens
Mijn Waardering 0
Index 5400
Verzamel Status In Verzameling
Aanschafdatum 20-9-2012
Koppelingen DVD Empire
DVD-Shop
Editie gegevens
Regio Region 1
Release Datum 11-1-2005
Verpakking koffer
Scherm Verhouding NTSC 16:9
Ondertitels Geen
Geluidssporen Dolby Digital 5.1
LCPM 2.0
Lagen Enkelzijdig, Dubbellaags
Aantal 1