Joe Bonamassa Live from the Royal Albert Hall (2009)
Genre Muziek
Studio Niet gespecificeerd
Film Release Datum 29-9-2009
Speelduur 230 min.
Medium DVD
Kleur Kleur
Acteurs
Joe Bonamassa
Medewerkers
Regisseur Scot McFadyen;Sam Dunn
Verhaal
Naast een registratie van het uitverkochte concert (waaronder het gastoptreden met Eric Clapton) dat op 4 mei jongstleden plaats vondt in de prestigieuze Royal Albert Hall in London bevat de DVD een exclusief interview met Joe.

Bonamassa groeide op in een muzikaal gezin, zijn vader was gitaardealer. Als vierjarige raakte Bonamassa in de ban van het gitaarspel van Stevie Ray Vaughan. Bonamassa leerde ook gitaar spelen en op zijn elfde gaf hij zijn eerste optreden, samen met B.B. King.[1][2] Sindsdien tourde Bonamassa intensief mee met King, die hem het vak leerde.Op 14-jarige leeftijd ontmoette Bonamassa Berry Oakley. Berry zette de jeugdband Bloodline op, met Bonamassa, Miles Davis' zoon Erin en Robby Kriegers zoon Waylon. Bloodline bracht één album uit en twee singles: "Stone Cold Hearted," en "Dixie Peach."


In 2000 kwam Bonamassa's eerste album uit: "A New Day Yesterday", dat geproduceerd werd door Tom Dowd. In zijn band speelden drummer Kenny Kramme en bassist Eric Czar, voor zowel de tour als het album. In 2002, 2003, 2004 en 2006 produceert hij achtereenvolgens de cd’s "So It’s Like That", "Blues Deluxe", "Had To Cry Today" en "You and Me", waarvan de laatste de stevigste blues bevatte. Zowel "So It’s Like That" als "You and Me" belandde op de eerste plek in de Amerikaanse Billboard Blues Chart. In 2007 kwam het album "Sloe Gin" uit, en twee jaar later, in 2009 kwam "The Ballad of John Henry" uit.
Persoonlijke Gegevens
Mijn Waardering 0
Gezien Ja
Index 5155
Verzamel Status In Verzameling
Aanschafdatum 3-12-2009
Aanschafprijs € 24,98
Editie gegevens
Distributeur Premier Artists
Regio Region 2
Release Datum 6-10-2009
Scherm Verhouding PAL 4:3
Ondertitels Geen
Geluidssporen Dolby Digital 2.0
Dolby Digital 5.1
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal 2