Ike & Tina Turner - Live In '71 (2004)
Genre Muziek
Studio Niet gespecificeerd
Film Release Datum 2-11-2004
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Filmkeuring unrated
Speelduur 60 min.
Medium DVD
Kleur Kleur
Acteurs
Ike & Tina Turner
Medewerkers
Verhaal
In 1971 verkeren Ike en Tina Tuner en hun band op hun artistieke hoogtepunt.
Ike Turner, in de jaren vijftig uitvinder van de rock-'n-roll, en zijn Tina hebben een weergaloze band achter zich die zij jarenlang op sleeptouw hebben genomen tijdens eindeloze tournees door de VS.

Nederland ziet in 1971 een loeistrak georkestreerde show met een weergaloze band en een drietal wild dansende en zingende Ikettes. Ster van de avond is natuurlijk Tina zelf, gekleed in een blauw setje bestaand uit een veel te kort rokje en een visnettopje dat weinig verhult. De wijze waarop zij zich door een groot aantal covers van Sly Stone, Beatles, Stones en Creedence Clearwater Revival werkt is adembenemend.

Maar in het laatste nummer, een bewerking van Bobby 'Blue' Blands 'I Smell Trouble', slaat Ike, leader of the pack, toe. In deze zuigende Memphis Soul ballad gaat Tina vocaal het duel aan met de tegen haar in spelende Ike, maar hoe ze ook de zaal bij haar zaak betrekt, ze is kansloos tegen het geweld dat de in bloempotkapsel en een rood pak gestoken Ike ontketent. Gitarist Ike Turner haalt alles uit de kast: de klank van BB King, de attack van Jimi Hendrix en een bovenaardse timing. Dit nummer alleen al maakt de aanschaf van de dvd meer dan waard.
Persoonlijke Gegevens
Mijn Waardering 0
Index 5589
Verzamel Status In Verzameling
Aanschafdatum 22-2-2008
Aanschafprijs € 19,98
Koppelingen Amazon US
Editie gegevens
Distributeur Eagle Rock Ent
Streepjescode 801213008599
Release Datum 2-11-2004
Scherm Verhouding PAL 4:3
Ondertitels Geen
Geluidssporen Dolby Digital 5.1
DTS 5.1
Aantal 1
Opmerkingen