Conquistadors (2000)
Genre Documentaire
Film Release Datum 2000
Land Groot-Brittannië
Taal Engels
Speelduur 180 min.
Medium DVD
Kleur Kleur
Rating 8.5
Acteurs
Michael Wood Presenter
Michael Wood (Pres/Narr)
Medewerkers
Regisseur David Wallace
Schrijver Michael Wood
Producent Rebecca Dobbs
Verhaal
Dit meeslepende epos , in drie delen , vertelt het verhaal van de onderdrukking van twee unieke beschavingen door het Spaanse rijk ; de Azteken in Mexico en de Inca's in Peru . Deze serie is gefilmd op diverse locatie's in Zuid-Amerika en met behulp van nieuwe computertechnieken is er een realistische Inca - en Aztekenwereld geschapen .

Aflevering 1 : The Battle of the Gods
Vijf eeuwen geleden waren vijfhonderd Spaanse avonturiers de eerste Europeanen die voet zette aan het vaste land van Amerika . Deze groep werd aangevoerd door de meedogenloze Hernan Cortes en zijn jonge Maya minnares Malinali . Vol hebzucht naar goud en glorie gaan zij de strijd aan tegen een beschaving uit de nieuwe wereld , de Azteken , die zich met hun geloof en menselijke offers enorm verzetten .

Aflevering 2 : Empire of the Sun
Op zoek naar fortuin reist de Spaanse Conquistador Francisco Pizarro diep door het hart van Zuid-Amerika . Hierbij komt hij een ongekende beschaving tegen ; de Inca's . Deze ontmoeting bevestigd het vermoeden dat de mythische stad El Dorado daadwerkelijk bestaat ; de stad van goud .

Pizarro en zijn mannen dringen het Inca grondgebied bruut binnen maar stuiten op een hevig verzet van de Inca's . Pizarro ziet zijn droom van roem en rijkdom bijna als een nachtkaars uitgaan . Na jaren van oorlogsvoering en plagen door Europese ziekte's overwint de Spaanse overmacht en stort de Inca beschaving ineen . De Spaanse conquistadors maken alliantie's met inheemse volkeren die hun eigen strijd voeren tegen de Inca's en die zorgen ervoor dat het Spaanse rijk het machtigste land van Europa wordt .................

Persoonlijke Gegevens
Mijn Waardering 0
Gezien Ja
Index 5251
Verzamel Status In Verzameling
Aanschafdatum 7-4-2005
Koppelingen IMDB
Moviemeter
Editie gegevens
Release Datum 2001
Scherm Verhouding NTSC 4:3
Ondertitels Nederlands
Geluidssporen Dolby Digital 5.1
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal 3